Ale!

Servetti pieni

2.00 

Niin helppo homma saada väriä kattaukseen!

Vaaleanpunaista romantiikkaa…

Koko 25cm x 25cm kahvipöytään.

Saatavuus: 2 varastossa

Servetti, servietti, lautasliina…rakkaalla lappusella on monta nimeä. On muuten todella helppo tapa saada väriä kattaukseen ja käytännön funktiotakin löytyy! Miehen parta on kova ruokasyöppö ja minä olen niin kova puhumaan ja sättäämään, ettei aina tahdo haarukka suuhun suoraan osua. Servetti on oiva apu ihmismäisen lookin säilyttämiseen.  

Lisäksi servetti on melkoisen ekologinen: meillä menevät kompostiin kesäkaudella ja pönttöuuniin talvella. Hyvä sytyke! 

Hannahuuhaan nettipuodista ei välttämättä kannata etsiä joulukattaukseen tyrkytettäviä servettejä. Siihen on kaksikin syytä: Hannahuuhaa ei ole jouluihmisiä vaan läpikotaisin kesän lapsi. “No onkos tullut kesä nyt talven keskelle…?” On! Servettien avulla. Kyllä niin tulee kesäinen tuulahdus, kun pöytään lentävät esimerkiksi flamingot. Toisaalta, vaaleanpunapilkulliset servetit nyt sopivat vaikka joulupöytäänkin, kun vaan sovittaa! Toinen syy on se, että servetit ovat myynnissä myös kesäpuodissani, enkä ehkä kuitenkaan jaksa uskoa, että monikaan kesällä vielä suunnittelee joulupöydän kattauksia. Kerro, jos teet niin. Hankin jouluservettejä sinua varten. Jos minulla on kesä keskellä talvea, saa tietenkin jollain olla talvi (ja joulu) keskellä kesää! Aivan yhtä hyvä ja hieno homma sekin. Ei ole vain yhtä ainoaa oikeaa tapaa. 

Mitäpä kertoo Wikipedia lautasliinoista eli servieteistä? 

“Lautasliina eli servietti on kankainen tai paperinen kattaustekstiili, johon ruokailija pyyhkii suutaan aterioidessaan. Aterian aikana lautasliinaa pidetään sylissä, josta se tarvittaessa nostetaan suun kevyttä pyyhintää varten. 

Ranskan kielen sana serviette tarkoittaa sananmukaisesti ”ruoan tarjoilussa tarpeellista tarviketta”, mutta sana vakiintui monissa kielissä tarkoittamaan lautasliinaa. 

Kattauksessa lautasliina asetetaan usein alkuruokalautaselle, leipälautaselle, haarukoiden alle tai niiden vasemmalle puolelle, tai taiteltuna korkeaan jalattomaan juomalasiin. Myös kahvikattauksessa käytetään lautasliinoja. 

Nykyisin kankaisia lautasliinoja käytetään pesulakustannusten minimoimiseksi vain hienommissa ravintoloissa ja juhla-aterioilla. Kankaisten lautasliinojen tilalle ovat tulleet kertakäyttöiset paperilautasliinat, joita saa ravintolatukuista ja päivittäis- ja paperitavarakaupoista eri kokoisina, eri paksuisina ja erilaisin painokuosein koristeltuina.” 

Servetit ja muita persoonallisia sisustusjuttuja  

Servettejä ja muita persoonallisia sisustusjuttuja voit hankkia helposti nettipuodin lisäksi kesäkaudella Huuhaa-puodista, ihan livenä.  Shoppailun jälkeen on mukava istahtaa maaseutumiljöössä, keskellä ei mitään, tunnelmalliseen, vanhaan liiteriin muokattuun kahvittelutilaan ja nauttia kiireettömästi kahvista, leipomuksista ja elämästä. Ties vaikka ajatus lähtisi lentoon ja saisit huikeita uusia sisustusideoita kotiisi. Hannahuuhaa voi auttaa siinäkin: ideat eivät ihan heti lopu kesken! 

 

Mitat 33 × 33 cm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Servetti pieni”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart