Farkkuluu

14.90 

Sinisävyinen farkkuluu ihmisen parhaalle ystävälle kierrätysmateriaaleista.

Uniikkia käsityötä.

 

Saatavuus: 1 varastossa

Farkkuluu: farkkutilkkuja ja koira. Hamsteri-Huuhaa ei voinut heittää muista farkkukierrätysprojekteista yli jääneitä tilkkuja menemään vaan keräili niitä laatikkoon. Erään siivousvimman aikana pyörittelin farkunpaloja miettien niille kätevää sijoituspaikkaa ja koirani Elsa sattui istumaan vieressä katselemassa touhujani. “Mitäs Elsa näistä voisi tehdä?” Viisaat silmät vinkkasivat: “Tee jotain minulle.” Siitä lähti huuhaa-aivojen raksutus. Tein kaavan kartongista, tietenkin luun mallisen. Kooltaan collien suuhun sopiva. Luu sopii kyllä koiran kuin koiran suuhun! Tilkkujen sommittelua, ompelua, farkkumerkkejä luonnetta tuomaan ja täytteeksi vanua vanhasta, halvasta tyynystä (pesukoneen kautta käyneestä) ja vanun sisään vielä vinku. Niitäkin oli tullut keräiltyä jo edellisten koirieni ajoilta asti rikki menneistä kaupan valmisleluista. Ensimmäinen versio ei ollut ihan onnistunein mahdollinen. Mutta huuhailuun kuuluu aina virheitä ja kokeiluja, joista sitten ottaa opiksi.  

Nykyään luun valmistus on löytänyt tietyt rutiinit, vaikka jokainen luu on kuitenkin uniikki, erikseen “rakenneltu”. Olen tehnyt kunnollisen, kestävän kaavan, joka sekin on kierrätystavarasta. Kissamme Elvis sai ruokapussin kylkiäisenä muovisen mainostabletin, siis sellaisen ruokakipon alle laitettavan alustan. No, sellaista ei meidän tuvassa esille laiteta, ei Elvis eikä muutkaan asukit katsele moista rumilusta. Mutta poiskaan en ollut heittänyt, joten siitäpä sitten päätin tehdä kestokaavan.  

Kaavan avulla leikkaan ensin taustapalan kokonaisena ja sen jälkeen alkaa paraatipuolen sommittelu.  Ompeluun käytän kunnollista, normaalia vahvempaa ompelulankaa ja reipasta, kestävää siksakia. Lanka onkin suurin menoerä ja ainoa uutena hankittu osa luuta. 

Myyntiin tulevat farkkuluut on kaikki tarkastettu laadunvalvojan toimesta. On oikeasti aika uskomatonta, että kun minulla on luu työn alla, tietää Elsa-koiramme tulla paikalle viimeistään siinä vaiheessa, kun alan tunkea täytettä luun sisään. Huikea työmoraali! Elsa istuu ja odottaa, että saan ommeltua luun kiinni ja siistittyä vielä ylimääräisiä langanpätkiä. Ja sitten onkin koiratyövoiman vuoro. Elsa ottaa luun, haistelee ja tutkii kauttaaltaan, puraisee pari testipuraisua ja toteaa sitten, että kelpaa. Aina ei kelpaa ja tämä on kaikista uskomattominta: nostaa katseensa ja kertoo ilmeellään, että jotakin vikaa löytyy! Ja kas, tutkiessani huomaan, että jostakin kohtaa siksak on katki! Se käy nimittäin yllättävän helposti  loppuviimeistelyn aikana pikkusaksilla reunoja siistiessä. Siispä uudelleen koneelle, kunnes Elsa hyväksyy! Ja sen sanon, että luu kestääkin varmasti yhtä hyvin kuin kaupan tehdasvalmisteiset koiranlelut. Ja ovat vielä hauskan näköisiä! 

Farkkuluita ja muitakin kivoja juttuja lemmikeille ja kotiin 

Farkkuluita ja muita lemmikkileluja sekä persoonallisia juttuja sisustukseen voit hankkia helposti nettipuodin lisäksi kesäkaudella Huuhaa-puodista, ihan livenä.  Shoppailun jälkeen on mukava istahtaa maaseutumiljöössä, keskellä ei mitään, tunnelmalliseen, vanhaan liiteriin muokattuun kahvittelutilaan ja nauttia kiireettömästi kahvista, leipomuksista ja elämästä. Ties vaikka ajatus lähtisi lentoon ja saisit huikeita uusia sisustusideoita kotiisi. Hannahuuhaa voi auttaa siinäkin: ideat eivät ihan heti lopu kesken! 

 

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Farkkuluu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart